Εικόνα
0

«Οι ελέφαντες» απο το Α2.

Εμπνευσμένοι απο ένα σουρεαλιστικό έργο του Σαλβαντόρ Νταλί με τίτλο «Οι ελέφαντες», φτιάξαμε τις δικές μας δημιουργίες προσπαθώντας να μπούμε λίγο στο πνεύμα της σκέψης του.. Πολλά παιδιά αντικατέστησαν τους ελέφαντες με άλλα ζώα και ζωγράφισαν στο περιβάλλοντα χώρο κάποιες δικές τους ιδέες..

Αυτή η διαδικασία πολλές φορές φανερώνει τις ιδιαίτερες σκέψεις του κάθε παιδιού αφού εκτός απο τα δύο ζώα καλούνται να ζωγραφίσουν ότι θέλουν αυτά, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, ότι τους έρχεται στο μυαλό. Κάποια ζωγραφίζουν κάτι που είδαν ή τους έκανε εντύπωση πρόσφατα και κάποια άλλα επηρεάζονται απο τα παιχνίδια τους, τους αγαπημένους τους ήρωες αλλά και τις καθημερινές ασχολίες τους.

Κάτω κάτω θα δείτε το πρωτότυπο έργο απο το οποίο εμπνευστήκαμε.. Αλλά και στην κατηγορία «ιστορία της τέχνης» θα βρείτε πληροφορίες για τον καλλιτέχνη Σαλβαντόρ Νταλί.

Βλέποντας το πρωτότυπο έργο, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το οτι δεν μοιάζει καθόλου με τά έργα των μικρών μαθητών. Η απάντηση είναι απλή: δίνουμε τα ερεθίσματα στο παιδί και το αφήνουμε εντελώς ελεύθερο να δημιουργήσει ότι αυτό θέλει. Φυσικά κατα την διάρκεια των εργασιών προτείνουμε λύσεις και ιδέες αλλά η τελική απόφαση είναι δική του.

μνξημνξ6305ναι

μκμιιι6310ναι

ηυηυ6309ναι

υλυολ6299ναι

υκυικ6300ναι

ππππ6307ναι

μνκπππ6296ναι

μνκοοο6295ναι

μνκηουκ6303ναι

μνκηο6297ναι

μνκημνκ6302ναι

μνκηιυκ6298ναιμκλολο6294ναι

dali-the-elephants

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s