τάξη Α2: Το Δέντρο της ζωής (και το πουλί του θανάτου).

 

Το δέντρο της ζωής και το πουλί του θανάτου, μία δημιουργία εμπνευσμένη απο το ομώνυμο έργο του μεγάλου Αυστριακού καλλιτέχνη Γκούσταβ Κλίμτ!

Το πρώτο ζωγραφικό έργο της φετινής σχολικής χρονιάς που μας βοήθησε να γνωριστούμε, να δουλέψουμε ομαδικά (ομάδες των δύο) σε μεγαλύτερη διάσταση (Α3). Ανέβηκε λίγο η αυτοπεποίθησή μας, μιάς και είναι εύκολο να το ζωγραφίσει κάποιος, βάλαμε την φαντασία μας και τα αγαπημένα μας χρώματα και ξεφύγαμε λίγο απο τον συνηθισμένο τρόπο απεικόνισης των δέντρων. Δεν ήταν το ζητούμενο να το κάνουμε ίδιο ολόιδιο γιατί όπως κι εμείς είμαστε διαφορετικοί, έτσι και τα έργα μας διαφέρουν…

Τέλος, η προσπάθεια να πετύχουμε τις σπείρες των κλαδιών, μας έδωσε λίγη περισσότερη επιδεξιότητα να χρησιμοποιούμε το μολύβι, το μαρκαδόρο και την ξυλομπογιά.

Τα έργα των παιδιών αυτής της ηλικίας είναι γεμάτα δύναμη και ένταση, δεν φοβούνται μήπως κάνουν λάθος, μήπως χαλάσουν το έργο τους. Εστιάζουν σε πράγματα που αυτά θεωρούν σημαντικά, για τους δικούς τους και μόνο λόγους. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες θαυμάζουν το θάρρος τους και θα εύχονταν να είχαν λίγο από αυτό.

_DSC6515 ναι

Τα παιδιά αυτά πρόσεξαν το έργο τους, έβαλαν όλα σχεδόν τα περιγράμματα και ζωγράφισαν τον ουρανό χωρίς να κουράζονται.. Εδώ το πουλί του θανάτου είναι χαρούμενο και πετάει χαμογελαστό πάνω δεξιά!

_DSC6517ναι

Η συνεργασία ήταν κάπως δύσκολη αλλά τελικά βρέθηκε λύση: το χαρτί χωρίστηκε στη μέση και οι πεταλούδες ξέφυγαν, απο ποιά ζωγραφιά άραγε!

_DSC6514 ναι

Gustav_Klimt_Tree_of_Life_400

Tree of Life Painting

Το πρωτότυπο έργο απο το οποίο εμπνευστήκαμε. Το πουλί του θανάτου φαίνεται ξεκάθαρα.

Advertisements

2 thoughts on “τάξη Α2: Το Δέντρο της ζωής (και το πουλί του θανάτου).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s